10 milioane de euro investiti la fabricile din Targoviste si Cluj

Vesti bune in ceea ce priveste industria din Romania. Compania Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, intentioneaza sa investeasca 10 milioane de euro in fabricile din Târgoviște si Cluj.

„Intenţionăm să investim în următorii doi ani în jur de 10 milioane de euro pentru dezvoltarea fabricilor de carton ondulat din Cluj şi Târgovişte. Pentru acest an am alocat 2 milioane de euro pentru investiţii la fabrica din Târgovişte“ spune Teofil Câmpean – Directorul General Rondocarton

Rondocarton estimeaza cresteri de aproximativ 4% in acest an. Procentual poate ca nu pare mult, insa daca vorbim despre cifre, conform datelor oficiale, cifra de afaceri pentru anul 2015 a crescut de la 65 milioane de euro la 67.6 milioane de euro, cu 12% fata de anul 2014.

Potrivit informațiilor publicate de catre companie, cele doua fabrici au aproximativ 300 de angajati si livreaza zilnic intre 50 si 100 de tiruri cu ambalaje de carton. Desi in ultimii 3 ani au investit deja cateva milioane de euro in modernizarea fabricilor si achizitia de noi utilaje de producție, Rondocarton are in plan investitii de inca 10 milioane de euro pentru dezvoltarea ambelor fabrici in urmatorii 2 ani.

Fabrica din Târgovişte a fost deschisa in anul 2008 si produce ambalaje din carton ondulat în şapte straturi, realizate pentru protejarea produselor grele şi sensibile. Este prima fabrica din Romania ce face parte din portofoliul companiei si care produce ambalaje din carton ondulat in acest standard.

Reportaj despre Rondocarton realizat de catre TVR International 

Mai multe informatii despre fabricile Rondocarton pot fi gasite pe site-ul oficial aici si aici.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.