harta retelei electrice

Investitii de 5 miliarde lei pentru dezvoltarea retelei electrice

Vesti bune in ceea ce priveste dezvoltarea transportarea curentului electric in Romania. ANRE tocmai a aprobat un plan de dezvoltare a retelei electrice pentru urmatorii 10 ani. Acest plan include investitii de circa 5 miliarde de lei si vor fi realizate de catre Compania Naționala de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”.

Planul de dezvoltare este pe perioada 2016 – 2025 si stabileste cateva prioritati in ceea ce priveste investitiile. In primul rand se stipuleaza extinderea retelelor electrice prin constructia unor linii noi dar si remodernizarea statiilor si liniilor actuale, crescand astfel capacitatea de interconectare.

Se urmareste o crestere a capacitatii de transport intre Dobrogea si restul Sistemului Energetic National prin modernizare si retehnologizarea statiilor de distributie existente, astfel incat, pana in 2025, sa avem un nou parc de echipamente cu un grad inalt de fiabilitate si eficienta.

Daca lucrarile vor fi efectuate asa cum trebuie, este posibil sa remarcam intreruperi ale curentului din ce in ce mai rare, socuri de curent aproape inexistente si tensiune cat mai stabila.

Ca investitiile sa nu se faca aiurea, la fiecare 2 ani se vor face mici evaluari ale planului de dezvoltare.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.