50% din mancarea din supermarket este aruncata!

foodwasteIn fiecare an, in Uniunea Europeană sunt aruncate aproximativ 90 de milioane de tone de mancare. Asta inseamna o medie de 200 kg pentru fiecare locuitor al Europei. Cantitatea de alimente aruncata doar in România depaseste 5 milioane de tone anual iar situatia se agraveaza din ce in ce mai mult.

Conform cifrelor publicate de catre Comisia Europeana, in prezent se arunca aproximativ 50% din mancarea buna de consum, din case, restaurante si supermarket-uri. Parlamentul European a solicitat adoptarea unor strategii de reducere a risipei de mancare si apa incepand cu anul 2014. Potrivit statisticilor acestora, pana in anul 2025 se va injumatatii aceasta risipa imensa de mancare.

Personal nu pot decat sa sper ca strategiile si actiunile ce vor fi aplicate sa functioneze cu succes. Este imperativ sa abordam un stil de viata sustenabil si sa invatam sa facem economii lunare. Daca o sa cumparam strict cata mancare avem nevoie, nu vom mai arunca. In felul asta, probabil vom reduce bugetul pe familia cu pana la 17%.  Imaginati-va ca este o suma destul de mare pe care o aruncam efectiv pe fereastra datorita inconștienței cu care ne facem cumpărăturile.

Si ca sa înțelegeți mai bine de ce scriu despre toata problema asta, va invit sa vizionati clipul de mai jos.

Un răspuns la „50% din mancarea din supermarket este aruncata!”

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.