AGRIVIVA ofera tinerilor intre 16 si 25 ani stagii de practica la ferme din Elvetia

Inca de la inceputul acestei luni, 1  iunie 2016, asociatia elvetiana AGRIVIVA a anuntat ca ofera tuturor tinerilor din Romania posibilitatea de a participa la stagii de practica si pregatire in cadrul fermelor elvetiene.

Oferta este destul de limitata si se adreseaza exclusiv tinerilor cu varste intre 16 si 25 de ani, cetateni al unui stat membru UE (printre care si Romania), iar stagiile de practica se pot intinde pe o durama de maxim 2 luni si doar in perioada iulie – august.

ferma de vaci elvetia

Din informatiile publicate, asociatia AGRIVIVA sustine ca o sa intermedieze contactul dintre tinerii aplicanti si cele peste 800 de ferme din Elvetia, asigurand comunicarea prin intermediul site-ului si a unei platforme. De asemenea, AGRIVIVA sustina ca fermierii vor asigura toate conditiile necesare stagiului de practica si cazare la un nivel de 230 de franci pe saptamana pentru fiecare persoana. Pe langa asta, in functie de numarul de ore de munca prestate, tinerii vor dispune si de remuneratie.

cultura de zmeura elvetia

Alegerea stagiilor de practica din sectorul agricol elvetian este destul de complexa si se poate realiza tot online, dispunand de ferme in zonele de campie, de pasiuni in zonele montane, acoperind toate cele 4 zone lingvistice ale Elvetiei (germana, franceza, italiana si retoromana).

viticultura elvetia

Pentru participare este necesar sa cunoasteti limba franceza, germana sau italiana iar procedura de inscriere si selectionare implica o taxa de inscriere. Mai multe informatii se gasesc pe site-ul asociatiei (disponibil din pacate doar in limbile mentionate mai devreme).

legumicultura elvetia

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.