Echipează-ți mașina cu anvelope de la AnveloStar

Echipează-ți mașina cu anvelope de la AnveloStar

O mare parte din noi lăsăm lucrurile pe ultima sută de metri. Fie nu sunt prea importante, fie nu le considerăm importante în momentul respectiv, însă pe măsură ce trece timpul realizăm presiunea lucrului respectiv, nerealizat la timp.

Cam așa se întâmplă, la fiecare trecere de sezon, cu schimbarea anvelopelor pentru mașină. Deși nu sunt șofer, trebuie să recunosc că am foarte multe momente în care sunt leneș și amân diferite activități, de pe o zi pe altă, ajungând să fiu presat de timp.

Tocmai de aceea, la invitația celor de la AnveloStar, am decis să scriu articolul asta, atât că avertizare cât și că reminder, pentru cei care au mașini, să nu uite un lucru foarte important: schimbarea anvelopelor cu unele corespunzătoare fiecărui sezon.

Din cunostintele mele minime legate de autovehicule, stiu ca exista 3 tipuri de anvelope:

  • anvelope de vară
  • anvelope de iarnă
  • anvelope all season

Anvelope de vară sau anvelope de iarnă

Pentru cei care sunt ca mine, adică pietoni, care n-au treabă cu condusul, schimbarea anvelopelor pare la prima vedere irelevantă și relativ neimportanta, însă un scurt moment de analiză simplă poate elucida misterul necesității anvelopelor de vară și respectiv iarnă.

Anvelopele de iarnă sunt absolut esențiale pe toată durata sezonului rece. Cauciucul acestora este special construit pentru a face față condițiilor de mers din timpul iernii, mai exact, oferă aderență sporită pe zăpadă, polei și gheață, însă au aderență scăzută la temperaturi înalte.

Prin urmare, în perioada de primăvară, atunci când temperatura începe să crească, este recomandat să ne pregătim anvelopele de vară. De îndată ce știm că e momentul, „încălțăm” mașina și scăpam de grijile legate de siguranță.

Anvelopele de vară au parte de cu totul altă construcție, fiind special concepute pentru rularea pe carosabil încins, mult mai rezistente la frânare și cu aderență mult îmbunătățită pentru la temperaturi crescute.

Dincolo de siguranță, înlocuirea anvelopelor la timp are și beneficii financiare, deoarece este mult mai economic să nu utilizăm cauciucurile de iarnă pe timp de vară. Acestea devin foarte moi la temperaturi înalte și nu sunt eficiente în frânare, situație similară și în cazul utilizării cauciucurilor de vară pe zăpadă.

Inainte de a face achizitii, asigurati-va ca alegeti marca potrivita dar si dimensiunea corecta pentru masina voastra. Pe anvelostar.ro gasiti un selector special care permite filtrarea dupa astfel de criterii.

Spre exemplu puteti selecta numai anvelope r14 iar site-ul o sa filtreze si afiseze toate produsele din dimensiunea respectiva. Aditional, daca aveti un brand preferat, puteti face o filtrare dupa marca. Eu am un prieten care prefera anvelope Pirelli, insa nu pot argumenta alegerea acestuia.

În sezonul rece, în special atunci când ninge serios, în afară de anvelope de iarnă, este imperativ să ne asigurăm că am luat toate măsurile de siguranță posibile. Din dotări nu trebuie să lipsească lanțurile care se prind pe roți, antigelul, raclete, spray pentru dezghețarea geamurilor, cel puțin o lopată de zăpadă și lichid de spălare anti-îngheț.

Nu se știe niciodată ce circumstanțe te așteaptă atunci când pornești la drum.

PS: știați că prima anvelopa de iarnă din lume a fost inventată în anul 1934 de catre Nokian Tyres din orasul Nokia din Finlanda?

Un răspuns la „Echipează-ți mașina cu anvelope de la AnveloStar”

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.