fabrica arctic

Arctic deschide o fabrica de masini de spalat la Ulmi

In ultimul an am urmarit cam tot ce se putea despre acest proiect si se pare ca devine realitate. Grupul de investitii turc Arçelik, adica cei care detin Arctic Găești, intenționează sa deschidă o fabrica de masini de spalat la Ulmi, cu linii de productie pentru:

  • masini de spalat haine
  • masini de spalat vase
  • cuptoare cu microunde

Arctic a achizitionat deja un teren de 76 de hectare si a facut toate demersurile necesare in vederea obtinerii autorizatiilor de construcție necesare. Consiliului Județean Dâmbovița a aprobat certificatul de urbanism inca de la inceputul anului iar proiectul a intrat deja in faza de constructie.

Conform acestui aviz, lucrarile de constructie demarate presupun realizarea unitatii de productie pentru masini de spalat vase si masini de spalat rude, depozit pentru produsele finite, laboratoare, birouri, cantina, platforme acoperite, parcari pentru tiruri, parcari pentru autoturisme, cabine, garduri, alei carosabile, alei pietonale cat si bransamentele si utilitatile necesare.

Desi nu este prea clar, am inteles ca din anul 2017 vor sa deschida portile pentru  primii 500 de angajati, urmand sa isi dezvolte trepatat capacitatea de productie, iar din 2019 vor exista inca 2000 de locuri de munca.

Investitia se ridica la 125 de milioane de euro si va fi sustinuta prin realocarea profiturilor realizate de catre Arctic in anii precedenti. Investitia este insa conditionata de aprobarea unui ajutor de la stat de 37.5 milioane de euro, prin schema de ajutorare instituita in Hotararea Guvernamentala 807/2014.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.