Alina Cretu Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania

Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania colaboreaza cu ISTIS

Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania a semnat un acord cu Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor (ISTIS). Acest acord presupune colaborarea in domeniul cercetarii, pastrarii si testarii soiurilor de porumb hibrid si reprezinta chiar o noutate in Romania.

Pana acum, ISTIS era singura organizatie legala insarcinata cu testarea soiurilor noi de semninte, inregistrarea acestora in Catalogul Oficial al plantelor de cultura precum si protejarea din punct de vedere juridic.

Intre timp APPR si-au dezvoltat 16 locatii de testare. 13 sunt pentru testarea soiurilor de porumb, doua pentru sorg si una pentru floarea soarelui. Din acest an asociatia intentioneaza sa inceapa testele si pe hibrizii de cereale paioase si rapita.

In cadru unui eveniment ce a avut loc la Vaslui, Alina Crețu, director executiv al APPR a declarat urmatoarele:

Scopul asociației a fost acela de a testa într-o rețea proprie independentă hibrizii de porumb, în completare la ce face ISTIS. Istitutul testează în primul rând în scop de a înregistra soiuri și hibrizi în România. Noi în rețeaua noastră ne dorim să testăm hibrizii comerciali din România

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.