Avertizare Meteo: canicula si furtuni in toata Romania

Potrivit comunicatelor oficiale trimise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), Romania se afla intre un val de canicula si furtuni.

Avertizare Meteo: canicula si furtuni in toata Romania
Avertizare Meteo: canicula si furtuni in toata Romania

Astazi si maine (14 – 15 august 2014) vom avea parte de avertizare cu cod galben pentru canicula in aproximativ 70% din tara, cat si de furturi in partea centrala a tarii. Discomfortul termic creat de canicula o sa fie accentuat de instabilitatea atmosferica a acestor zile. Va recomandam sa va pregatiti pentru vremea urata, sa va hidratati dar sa va asteptati si la poi abundente.

Judetele vizate de canicula sunt Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Prahova, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta. Temperaturile maxime vor depasi 36 de grade iar indicele temperatura/umezeala poate sa depaseasca gradul de 80 de unitati. Cu alte cuvinte o sa fie o atmosfera greu respirabila.


In partea de nord-vest a tarii vor exista conditii de instabilitate ce pot duce la furturi si averse abundente. Avertizarea data de ANM este intre orele 19:00 in ziua de joi si 19:00 vineri. Banat, Crisana si nord-vestul Transilvaniei sunt zonele vizate de averse torentiale, vant puternic asemanator cu vijelia, descarcari electrice si posibila grindina.

Cantitatile de apa pot sa depaseaza 25 litri/mp, izolat chiar si 40 litri/mp.

 Susa imagine si informatii : ANM / si photo credit: New Zealand Sunset via photopin (license)

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.