locuri de munca strainatate

Cateva sfaturi pentru cei care cauta locuri de munca in strainatate (P)

Cred ca este de la sine inteles de ce aleg atat conationalii nostri romani cat si altii sa imigreze in tari mai instarite. Condiția financiara precară ne impinge pe multi dintre noi sa ne parasim tara si de cele mai multe ori familia, pentru a lucra in strainatate, in speranta ca vom strange o suma considerabila de bani, ca mai apoi sa o ducem bine aici.

Printre cele mai populare tari in care romanii aleg sa imigreze gasim Anglia si Germania. Totusi, inainte sa intri pe google si sa cauti „locuri de munca strainatate”, este bine sa ai in vedere cateva aspecte, zic eu, importante.

Chiar si in strainatate rata somajului difera de la regiune la regiune. Conform specialistilor in macro economie care au facut sondaje, in UK avem sanse sa ne gasim un loc de munca atat greu cat si usor. Totul tine de pregatirea noastra, de documentarea in prealabil, cercetarea pietei dar si a regiunilor. Astfel, zonele cele mai potrivite pentru a-ti cauta un loc de munca in Marea Britanie, potrivit datelor de anul trecut, sunt Sud-Est, Sud-Vest si regiunea East Midlands.

In nord este sunt sanse ceva mai mici sa iti gasesti de munca daca nu ai o cunostinta sau un pont sigur din partea cuiva. Rata somajului era de 7.7% la ultima statistica, urmata de Londra cu 6.7 procente.

Ce e bine sa stii inainte sa iti cauti de munca in Anglia?

  • In cazul in care nu ai prieteni in UK si nici locuri de munca deja stabilite, sau macar o promisiune, atunci e mai bine sa ramai in Romania.
  • Exista si posibilitatea sa mergi ca turist in Anglia, iar mai apoi sa iti gasesti de munca. Insa daca vrei sa faci treaba asta ai nevoie de bani. Un minim de 1600 lire nu strica, iar asta doar pentru maxim 2 luni.
  • Daca nu cunosti deja limba engleza, macar la nivel conversational, nu ai niciun fel de sansa sa gasesti un loc de munca decent.
  • Sa nu traiesti cu impresia ca daca mergi in Londra si o sa lucrezi la negru o sa iti fie prea bine. Risti amenzi de peste 20 mii de lire si iti risti chiar si viata.
  • Este recomandat sa ai o specializare utila pentru piata de munca din UK, in felul asta poti convinge mai repede un angajator ca meriti angajat.

In afara de cele mentionate mai sus, mai sunt cateva lucruri de luat in calcul. In momentul de fata in Marea Britanie domneste un rasism destul de puternic. O sa fie destul de greu sa iti faci prieteni locali si e posibil ca multa vreme sa fi privit ca un simplu emigrant venit sa profite de calitatea si resursele lor.

De asemenea sunt foarte multi care merg acolo, lucreaza o vreme iar mai apoi profita cat pot de mult de ajutorul oferit de stat. Treaba asta nu doar ca este imorala, chiar se lupta destul de puternic impotriva acestor paraziti. Nu iti doresti sa ajungi unul dintre ei.

locuri de munca strainatate

Daca vrei sa afli mai multe informatii iti recomand sa contactezi BRIT-RO CONSULTANCY, o companie care se ocupa fix cu plasarea fortei de munca in Anglia. Acestia au atat experienta necesara pentru a va raspunde intrebarilor dar si cunostinte alte ofertelor de munca disponibile acolo.

Iti recomand sa arunci o privire si pe un material pregatit de Mediafax. Nu strica niciodata o informatie in plus.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.