Chec in trei culori

Astazi vreau sa va indulcesc ziua cu o reteta de chec, insa una speciala. Chec in trei culori! Inainte sa trecem la modul de preparare, verificati cu atentie lista de ingrediente necesare atat pentru partea de jos cat si pentru partea de sus. In cazul in care nu aveti totul la indemana, lasati-va imaginatia sa zburde.
DSC_0918Ingrediente:
Pentru partea de jos
-5 galbenusuri
– 3 linguri de faina
– 3 linguri zahar
– 3 linguri de ulei
– 1/2 lingurita de praf de copt
– esenta de vanilie
– coaja de portocala sau lamiae

Pentru partea de sus
– 5 albusuri
– 3 linguri de zahar
– 3 linguri de ulei
– 4 linguri de faina
– 1/2 lingurita de praf de copt

DSC_0121

Mod de preparare:
Pentru partea de jos:
Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala si se amesteca bine.
In final se adauga uleiul si apoi faina cu praful de copt cernute in prealabil.
Se amesteca usor, evitand astfel formarea cocoloaselor.

Pentru partea de sus:
Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul, in ploaie.
Cand zaharul este perfect incorporat in spuma se adauga uleiul, urmat de faina si praful de copt cernute in prealabil .

Se asambleaza:
In tava tapetata cu hartie de copt se toarna prima compozitie (cea cu galbenusuri), dupa care se cerne cu sita mica una-doua lingurite de cacao. Se toarna in tava a doua parte a checului, partea cu albusuri si se niveleaza cu un cutit cu lama lata. Se poate adauga colorant alimentar in compozitii, dar daca nu doriti, el oricum o sa iasa colorat de la galbenusuri si albusuri. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ o jumatate de ora, sau pana ce checul capata o culoare aurie!

Puteti sa il pudrati cu zahar sau sa il serviti ca atare…

 

Lasa un comentariu