Decembrie – luna cadourilor, a intelegerii si a tolerantei

Luna Decembrie reprezinta luna cadourilor, a intelegerii, a tolerantei, in care noi trebuie sa incercam sa fim mai buni si sa ne deschidem sufletele, sa invatam sa apreciem pe cei din jurul nostru exact asa cum sunt.

In aceasta perioada a anului cea mai mare fericire se vede pe chipurile tuturor copiilor, ei sunt cei care asteapta cu atata nerabdare ziua sau mai bine spus, noaptea de 5 spre 6 decembrie deoarece Sfantul Nicolae se va opri la fiecare copil pentru a oferi diferite daruri.

Din religie aflam ca, Sfantul Nicolae s-a nascut intr-un tinut din Asia, iar in limba greaca numele de Nicolae semnifica “Biruinta poporului”.

Povestea darurilor impartite pe furis incepe din vechime, se spune ca insusi Sfantul Nicolae a ajutat 3 fete sarmane aducandu-le dar de zestre. De atunci si pana in zilele noastre, in fiecare noapte de 5 spre 6 decembrie, cei dragi noua si in special copiii primesc daruri de la Mosul care nu se arata niciodata.

Fiecare copil ar trebui sa il ia pe Sfantul Nicolae ca exemplu de credinta, de iubire fata de Dumnezeu.

Dar in prezent, societatea moderna se limiteaza in aceasta zi sfanta doar la daruri materiale, la acele lucruri trecatoare care nu ating sufletul. Acum, picii deja doresc sa primeasca telefoane mobile, laptop-uri roz marca Hannah Montana si multe alte lucruri, lipsindu-i pe acesti copii de adevaratul sens al aceste zile.

sarbatori fericite

Articol scris de Cristina Zamfir.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.