Despre indiferenta si lipsa de spirit civic in Tartasesti

Cand am pornit acest site am fost motivat de spiritul civic si de simpla dorinta de a oferi oamenilor din comuna Tartasesti, cat si celor din imprejurimi, un mijloc de comunicare, de informare si de promovare. Sincer sa fiu, in prima faza a proiectului m-am bucurat de implicarea câtorva tineri, majoritatea prieteni, si m-am entuziastmat foarte tare, sperand ca au inteles avantajele pe care o comunitate unita le are si lucrurile pe care le putem obtine daca lucram impreuna.

Din pacate am fost naiv. La scurt timp dupa actiunea Let’s do it Romania, activitate in urma careia au ramas doar o serie de fotografii pe facebook si poate cateva amintiri nostalgice pentru unii dintre noi, a urmat esecul. Acest lucru se datoreaza in special lipsei de viziune, de comunicare, de intelegere dar si de implicare din partea tuturor celor care chiar se puteau implica. Pe scurt: indiferenta.

In ciuda acestor ani lipsiti de activitate si de implicare cred cu tarie ca daca ne-am misca putin fundurile am reusi sa realizam mai mult. Cred ca putem atrage investitori atat in Comuna Tartasesti cat si in comunele invecinate, Brezoaele, Ciocanesti, orasul Racari. Cred ca agricultura, desi nu multi vor sa auda sau sa admita, este in continuare unul dintre pilonii principali pe care trebuie sa ii consolidam. Avem nevoie de reindustrializare, de fabrici care sa prelucreze productia locala, de afaceri mici si medii, care sa creeze in esenta locuri de munca atat pentru tineri cat si pentru persoanele in varsta.

Stiu ca pentru unii site-ul asta si poate o mare parte din lucrurile pe care le spun nu au sens. Poate ca a venit momentul sa iti schimbe putin mentalitatea. Sa treaca peste grija fata de „capra vecinului” si poate chiar sa ii dea o mana de ajutor vecinului.

Un citat celebru al lui Octavian Paler spune ca „Nimic durabil nu se poate întemeia pe indiferență.”, insa nu ma astept la miracole.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.