Electrica si OMV Petrom implementeaza statii de incarcare rapida pentru masini electrice

Masinile electrice nu mai reprezinta de mult un mister, insa pentru Romania, in acest moment, raman in continuare un punct de focus nu tocmai principal. Totusi, din ce mai multe institutii si companii incep sa se pregateasca pentru tranzitia la electric, promovand energia regeberabila si adoptand politici si tehnologii mai verzi.

Un exemplu bun il seteaza Electrica si OMV Petrom, care au emis un comunicat de presa in care se notifica lansarea primelor statii de incarcare electrica rapida pentru masini electrice din cadrul unei retele de distributie de carburanti.

Din informatiile publicate in comunicat aflam ca 4 statii OMV din Bucuresti vor beneficia de astfel de statii de incarcare, dar si sediile Electrica si OMV, avand in minim de 6 statii in Bucuresti.

Statiile de incarcare rapida vor avea o capacitate maxima de incarcare de 50KWh si vor permite incarcarea a circa 80% din capacitatea masinii in aproximativ 20 minute vs de 7 – 8 ore cat ar dura incarcarea la o priza non-dedicata acestui tip de incarcare. Desigur, depinde de capacitatea totala a acumulatorilor de care masina dispune.

Comunicatul de presa poate fi accesat de catre oricine direct pe site-ul Electrica, aici, insa din el extragem urmatoarele:

În România, până acum, s-au făcut pași mici în domeniul electro-mobilitatii. De aceea noi, Electrica şi OMV Petrom, neam unit eforturile pentru a susține dezvoltarea infrastructurii de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, pentru că ne preocupă grija pentru mediu şi, totodată, dezvoltarea durabilă a României. Credem că este doar începutul a ceea ce noi, la Electrica, numim <> a României”, declară Cătălin Stancu, CEO al Electrica.

Transformările și tendințele din domeniul energetic și al mobilității sunt subiecte pe care le urmărim îndeaproape. Chiar dacă piața mașinilor electrice este, deocamdată, în fază incipientă, iar în următoarea decadă hidrocarburile vor continua să fie principala sursă de energie la nivel mondial, ne dorim să adoptăm tehnologii noi care să susțină dezvoltarea continuă a gamei de produse si servicii pe care o oferim, continuând astfel să oferim servicii şi experiențe de înaltă calitate clienților noștri”, declară Adrian Nicolaescu, retail manager în cadrul OMV Petrom.

Tot din comunicat aflam ca potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, in anul 2015 dublat efectiv numarul de masini electrice/hibride comercializate in Romaniam ajungand de la 236 la 495, iar daca punem in calcul estimarile pentru anul 2016 ajungem la un minim estimat de peste 3500 – 4000 de masini electrice.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.