ENEL Romania – profit si investitii in 2016

Potrivit raporturilor oficiale publicate de catre grupul italian de utilitati si energie, filiala Enel Romania a inregistrat o crestere a activitatilor cu 15.9%, iar asta doar pentru primul trimestru al anului 2016, ajungand la 939 de milioane de euro.

Totusi, rapoartele mai indica si faptul ca veniturile companiei au scazul cu 11% datorita declinului pretului energiei. N-as vrea sa comentez prea mult in privinta asta, insa in Romania, preturile pentru energie nu au scazut pentru consumatori finali, ba chiar mai rau, facturile au crescut.

Si daca tot suntem la capitolul Romania, Enel detine in prezent 64.4% din Enel Distributie Muntetia si Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si 100% din actiunile Enel Romania.

Toate aceste companii administrate de catre Enel gestioneaza o retea ce dispune de o capacitate energetica de peste 14 TWh, avand o cota de piata de 34%, cu 2.4 milioane de clienti rezidentiali si peste 200 de mii de companii.

In ceea ce priveste investitiile, vestile sunt cat se poate de pozitive. Enel tocmai a finalizat o investitie de peste 2 milioane de euro in judetul Giurgiu, lucrare ce a vizat retelele de medie si joasa tensiune in localitatile Copaciu, Uzunu și Anghelești, lucrandu-se in continuare la modernizarea retelei in Marsa, Mironeşti, Băneasa si Remus.

De asemeana au existat lucrari de modernizare cu o valoare de 8.6 milioane lei si in Bucureşti dar si la Constanta de 1.85 milioane de lei.

La nivel global, Enel a reusit sa finalizeze in primul trimestru integrarea diviziei de energie regenerabila Enel Green Power si lucreaza intens la restructurarea subsidiarei din Chile. Chiar daca profitul net a scazut cu 1.9 procente, de la 795 milioane de euro (cat estimau analistii) la 776 milioane de euro, grupul a reusit sa-si reduca datoriile nete cu 2.4%, intentionand sa-so majorele profitul cu  4% pe an, până în 2019.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.