energie regenerabila panouri solare

China a devenit cel mai mare producator de energie solara din lume

NEA, adica Administratia Nationala a Energiei din China, a trimis catre presa informatii despre dublarea capacitatilor de productie a energie solara.

Mai exact, acestia sustin ca productia de energie prin sisteme de panouri solare fotovoltaice a ajuns la 77.42 GWh, devenind astfel cel mai mare producator de energie solara din lume.

Vestile nu sunt rele. De fapt, sunt foarte bune. China are o populatie de peste 1,357 miliarde fiind de departe cel mai mare consumator de energie electrica dar si una dintre tarile cu cel mai mare nivel de poluare din lume.

Tocmai de aceea, tranzitia de la combustibili fosili la panouri solare si mijloace regenerabile de productie a energiei electrice este benefica atat pentru China cat si pentru restul planetei.

Acestia au anuntat ca doresc sa investeasca in continuare si au alocat un buget de circa 360 de milioane de dolari. Pana in anul 2020 vor sa creasca capacitatile de productie cu inca 110 GWh, iar pana in 2030 vor ca minim 20% din energia totala produsa in China sa fie regenerabila.

Eforturile sustinute se vor face simtite prin diminuarea poluarii si imbunatatirea calitatii aerului in zone dens populate.

Panouri solare fotovoltaice in Jiuquan, Gansu, ChinaPanouri solare fotovoltaice in Jiuquan, Gansu, China

Circa 18 km patrati de panouri solare fotovoltaice vazute din satelit in Jiuquan, Gansu, China

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.