Garda Elvetiana a Vaticanului

Stiati ca?

In data de 22 ianuarie 1506 a fost intemeiata oficial Garda Elvetiana a Vaticanului.

Inca de atunci, Garda Elvetiana Pontificala este un corp militar de 150 de elvetieni din Cantonul Uri. Acestia se aflau in serviciul papei Iulius al II-lea si au defilat pentru prima data prin Roma intrand prin Poarta del Popola, sub comanda capitanului Kospar von Silenen.

Garda Elvetiana a fost infiintata, printr-un acord incheiat inca din anul 1479, ca serviciul de paza al papei.

 Garda Elvetiana

Uniforma oficiala a Garzii Elvetiene cuprinde culorile: albastru, rosu si portocali (in stilul epocii Renascentiste). Aceasta parte a armatei dispune si de o uniforma mai comoda decat cea de protocol, formata din pantaloni si bluza de culoarea albastra cu o bereta de culoare  neagra, fiind o uniforma de lucru.

Datorita unor incidente intamplate pe data de 4 mai 1998, cand colonelul Garzii Elvetiene, impreuna cu sotia si vice-caporalul au fost gasiti morti, a avut loc o ancheta a Vaticanului. Responsabil pentru acest incident este un soldat nemultumit ca nu s-a prezentat la timp la cazarma si i s-a amputat dreptul de a face parte din garda de onoare a Papei.

Incidentul a determinat modificari in regulamentul Garzii Elvetiene, fiind schimate procedurile de evaluare a recrutilor, de formare si promovarea in functii cu noi criterii.

Sursa imagine: adevarul.ro

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.