Hai să facem amandine de casă!

Amandinele sunt prăjituri cu ciocolată extrem de cunoscute în Romania ce nu necesită o pregătire laborioasă. Tocmai de aceea m-am gândit să vă scriu ce ingrediente sunt necesare pentru pregătirea blatului, a siropului, cremei și glazurii, dar și cum se prepară toate acestea. Astea fiind spuse, să facem amandine!

Ingrendiente blat:
– 4 oua
– O cana zahar
– O cana faina + 2linguri cacao
– Un plic praf de copt
– 50ml apa
– 50 ml ulei
– Esenta rom + vanilie

Se prepara blatul:
Se fierbe apa cu cana de zahar pana aceasta se topeste.
Albusurile se bat spuma, peste acestea se adauga siropul racorit. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se pune peste compozitia de albusuri.
Se adauga praful de copt, cana de faina, cacao si esentele.
Se pune hartie de pergament intr-o tava, peste care se rastoarna compozitia.

Sirop:
– 500ml apa
– 250 g zahar
– 2 plicuri capucino
– Doua linguri tarie
Se pune zaharul cu apa la foc, peste care se adauga plicurile de capucino si taria. Se face un sirop care se lasa la racit si se adauga peste blatul racit si taiat.

Crema:
– 250g margarina
– 150g ciocolata
– Jumatate ceasca lapte
– O ceasca frisca batuta

Crema de ciocolata: Topiti o ciocolata si jumatate la bain marie impreuna cu 50g margarina si cu ½ ceasca de lapte. Mixati spuma 200g margarinala temperatura camerei, apoi amestecati treptat o ceasca de frisca batuta si ciocolata topita. Rezulta o compozitie cremoasa.

Glazura:
Ciocolata topita.

Lasa un comentariu