Invitație la voluntariat! Internetul ca spațiu de exprimare și dezvoltare.

Articolul ăsta o să fie destul de neconvențional pentru un portal web, însă am simțit nevoia urgentă de a comunica anumite lucruri, iar site-ul pare alegerea cea mai bună și corectă pentru ceea ce am de spus.

Scurt istoric

În urmă cu circa 9 ani, pe vremea când încă eram elev al liceului Tărtășești, îmi făceam diferite planuri de ridicare a anumitor business-uri în mediul rural și aveam o mulțime de vise, precum lansarea unui ziar local, a unui portal web și implicarea în diferite proiecte civice.

Din păcate, în vremea respectivă, nu puteam discuta planurile mele cu prea multe persoane. Majoritatea colegilor și prietenilor mei erau destul de imaturi și nu se gândeau la ce vor să facă pe viitor.

Mă bucur totuși că am găsit cel puțin o persoană cu care să rezonez în acesta direcție. Mai exact, unul dintre cei mai buni prieteni, George, fost coleg de liceu, m-a ajutat să ridic proiectul cărămidă cu cărămidă, ceva ani mai târziu.

Alături de acesta mai sunt și alte persoane, prea multe pentru a le enumera, însă cărora le mulțumesc pentru ajutorul oferit, indiferent cât de mic sau mare a fost.

9 ani mai târziu.

Ca și atunci, sunt sigur că în prezent există un procent mic de oameni ce se gândesc la viitor și care poate vor să se implice în diferite activități. Prin acest articol mă adresez lor, procentului ăla mic de oameni care poate își doresc să se implice în Tartasesti360.ro și să contribuie cumva la solidificarea acestui spațiu de exprimare și dezvoltare.

Atât eu cât și George suntem deschiși la sugestii și diferite forme de colaborare, cât timp proiectul și inițiativa pe care am avut-o nu este denaturată. Suntem conștienți că acest proiect are nevoie de tineri voluntari, pasionați de scris, care vor redacta orice articol le trece prin cap, cât timp se respectă trei condiții foarte importante:

  • Zero implicări și afilieri politice. Acest proiect nu deservește interesele niciunui partid și nici nu o va face vreodată.
  • Respectarea normelor deontologice specifice jurnalismului.
  • Suntem împotriva discriminărilor de orice formă și consideram că este important să educăm oamenii în privința asta.

Vrei să te implici în dezvoltarea Tartasesti360.ro?

Perfect! Dacă vrei să faci parte din echipă, să învârti rotitele care fac acest site să funcționeze, te poți implica ca voluntar. In momentul de față suntem în căutare de persoane care se vor ocupa de:

  • redactare de știri locale, naționale și internaționale
  • redactare de articole specifice categoriilor prezente pe site (agricultură, educație, cultură, evenimente, economie, diverse)
  • responsabil de social media (administrare grup de facebook, pagina de faceboook, twitter și instagram)
  • editor/corector de texte care sa verifice articolele redactorilor

Nu există un program de lucru, însa intenționam să formăm o echipă frumoasă și activă cu care să punem bazele și altor mini proiecte interne. Promitem că o să fie interesant și că ai șansa de a depinde noi abilitați atât jurnalistice cât și organizatorice și analitice.

Prin urmare, dacă vrei să te implici în acest proiect așteptăm un mesaj cu subiectul voluntariat pe adresa de mail contact@tartasesti360.ro sau un mesaj prin formularul prezent pe pagina de contact.

In cazul în care nu ai suficient curaj pentru a te implica, ne poți ajuta cu o simplă distribuire a acestui articol către prietenii tai de pe Facebook sau Twitter.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.