Iubim iarna la Tărtășești

Căsuțele
Cred că avem cu toții momentele acelea în care noapte fiind, privim pe geamurile luminate și încercăm să ghicim ce povești se ascund în fiecare casă, ce drame, ce momente de bucurie sau emoție. Din punctul meu de vedere casele prind viață, sunt însuflețite. Chiar și cele părăsite, demolate, părăginite păstează farmecul și o lumină plăpândă slujind poveștilor celor ce au fost. În Tărtășești casele sunt frumoase și mă refer la cele vechi în special, cu ferestrele oacheșe, curioase sau chiar strâmbe și împovărate, iar când au chenar de zăpadă și guler alb de acoperiș, arată ca-ntr-o poveste.

Liniștea
Lăsând la o parte drumul aglomerat, zgomotul făcut de tiruri în diferite momente ale zilei sau nopții, va propun un experiment. Haideți sa mergem în grădină, în „fundul curții” ca să zic pe românește și să ne bucurăm de pacea interioară. Într-o zi ca aceasta de iarnă nu o să auzim decât liniștea și o să vedem din loc în loc fumul râzbind pe coșuri de ici de colo. Eu zic că e o modalitate excelentă de a evada puțin din lumea aglomerației, a răutăților și a necazurilor proprii.

Căldura de la sobă
Că tot vorbeam de coșurile „fumegânde”, nu știu cum sunteți voi sau dacă aveți centrală sau ce alte modalități de încălzire folosiți, dar e o mare bucurie să te încălzești la sobă și dacă ai și plită e divin, poți încălzi covrigei și apoi pui mâna pe o carte bună și chiar dacă sună a clișeu, e oare ceva mai plăcut iarna, decât să stai la gura sobei cu o carte bună și un ceai fierbinte alături?

Și nu vreau să subliniez nimic special, nimic senzațional ci să arăt doar ca-i frumusețe și în lucrurile simple. Și ce dacă sărbătorile s-au dus și lumea abia așteaptă să scape de frig, eu zic să ne bucurăm și să avem o iarnă frumoasă!

2 răspunsuri la „Iubim iarna la Tărtășești”

  1. Ada

    „…e oare ceva mai plăcut iarna, decât să stai la gura sobei cu o carte bună și un ceai fierbinte alături?”…clar aici ma regasesc eu! Frumos text!

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.