Let’s Do It, Romania! – apel către locuitorii comunei Tărtășești

Salutari dragilor. Desi nu a fost prea multa activitate pe website (diferite probleme personale si lipsa timpului), astazi tin sa va comunic ceva foarte important legat de campania Let’s Do It, Romania.

Pentru cei care nu stiu, Let’s Do It este o inițiativă civica, sau mai bine spus o actiune sociala, ce are un scop bine definit, si anume, curățarea planetei de gunoi. In cadrul acestui eveniment, ce are loc in aproape toate statele de pe planeta asta, sute de mii de voluntari se organizeaza pe echipe si incearca sa curete gunoaiele din orase, sate, parcuri, paduri si asa mai departe.

Anul acesta nu am reusit sa ne mai mobilizam, insa as vrea sa cred ca printre voi inca exista oamenii cu simt civic, care doresc sa faca putina curatenie. Asa ca va rog sa va mobilizati, chiar si in cadru neorganizat, iar maine, 24 septembrie – Let’s Do it Romania, iesiti din case inarmati cu manusi de protectie si saci de gunoi.

Din pacate gunoi exista destul, aveti nevoie doar de vointa!

let's do it romania - 24 septembrie 2011
let’s do it romania – 24 septembrie 2011

Si ca sa va motivez, va spun ca in urma cu 5 ani, alaturi de persoanele din imaginea de mai sus, am reusit sa ne coordonam si sa facem curatenie in comuna Tartasesti. Desi la momentul respectiv nu am avut sustinerea autoritatilor locale si nici a oamenilor, majoritatea dintre noi am venind cu resurse proprii, am reusit sa strangem mai mult de 100 de saci de gunoi.

Punctul de plecare a fost magazinul Floluci, iar echipa a fost impartita in 2 grupe ce au acoperit 2 zone diferite.

  • Prima grupa curatat carosabilul pe ambele parti, de la magazin pana la DJ701B (adica drumul catre Ciocanesti), curatand apoi DJ701B pe o portiune de 1.3 km, pana la Dentas Romania.
  • A doua echipa a curatat parcul de langa magazinul Floluci, mergand apoi catre padure, unde au curatat tot ce se putea pana la calea ferata.

Din estimarile initiale ne asteptam sa putem face fata pentru doar 15 mii de metri patrati, insa realitatea a fost cu cu totul alta. Numai prima grupa a reusit sa curateasca circa 1.7 km (1.3 km pe DJ701B si 400 metri pe DN7) cu latimi cuprinse intre 6 si 12 metri pe carosabil + trotuare.

 

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.