Orasul Sebeș si obiective turistice care merita vizitate (P)

Nu stiu cati dintre voi ati ai calatorit prin tara, insa odata ce parasesti judetul Dambovita, parca dai de cu totul alta tara. In special in nord si nord vest, oamenii parca sunt mult mai muncitori, peisajele sunt mult mai frumoase iar natura parca este mult mai bine protejata. Chiar si din punct de vedere istoric si turistic se fac mai multe demersuri.

Un exemplu de mentionat este orasul Sebeș, situat in sud-vestul Transilvaniei, in judetul Alba. Aici se intalnesc drumurile europene E 68, care face legatura Deva – Sibiu – Brasov, dar si E 81, ruta Cluj – Sibiu – Pitesti. Aceasta „rascruce” se afla la 55 km de Sibiu si 63 km de Deva, in imediata vecinatate a raului Sebeș, de unde si denumirea.

Orasul Sebeș se bucura de un relif foarte bogat, cu o influenta montana puternica, delimitat pe de o parte de Podisul Secaselor in partea estica si o parte a bazinului Muresului spre vest. De aici putem vedea Muntii Surianu unde se afla Vârful lui Patru la 2.130 m dar si Vârful Surianu la 2.061 m. In ciuda reliefului montaj, Sebej se afla pe o asezare cat se poate de plana, insa, ceva mai sus, adica la nord, putem admira unul dintre cele mai impunatoare monumente naturale, „Râpa Rosie”.

Din pacate despre Râpa Rosie nu se cunosc prea multe detalii. Este una dintre cele mai frumoase locuri din judetul Alba, are o suprafata de circa 10 ha si se afla la numai 3 km de Sebeș, este brazdata de milioane de „riduri” rosii care formate prin eroziune in sute de ani, unica in Romania si cu un decor foarte natural foarte atragator.

rapa rosie

Mai multe informatii despre Râpa Roșie găsiți pe site-ul Romania Redescoperita, locul de unde am luat fotografia realizata de catre Claudiu Guraliuc.

In scurta mea plimbare pe acolo, am fost cazat la hotelul Turn din orașul Sebeș, hotel ce se bucura de un amplasament zic eu, extrem de placut, chiar in centrul istoric al orasului, si pe care il recomand cu mare caldura. Este un loc ce merita vizita, oferit acces rapid la o multime de atractii turistice dar si alte puncte de interes.

Receptia este deschisa de la ora 8 dimineata pana la miezul noptii, serviciile sunt foarte bune, exista internet gratuit iar preturile sunt foarte bune: 130 lei pentru o sigura persoana (120 lei in weekend), 150 lei pentru cupluri (130 in weekend).

Camerele arata foarte bine, mobilierul este din lemn masiv, baile sunt foarte curate iar atmosfera si serviciile sunt primitoare.

Sa nu uit. Hotelul Turn va sta la dispozitie cu propria terasa, in care domina o atmosfera rustica, dar si cu un restaurant pe care insa n-am avut sansa sa-l vizitez. Dar o puteti face voi!

hotel turn restaurant

Va recomand sa vizitati si Turnul Cismarilor, Turnul Semicircular, Casa Zapolya, Halele Breslelor, iar daca va pasioneaza lacasele de cult, Capela Sf. Iacob si bisericile vechi din zona. Inainte de va planifica vacanta, e bine sa va documentati ceva mai bine despre locurile care merita vizitate. Gasiti aici un top 10 al celor mai frumoase locuri de vizitat in Alba.

2 răspunsuri la „Orasul Sebeș si obiective turistice care merita vizitate (P)”

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.