Pavaje si pavele pentru casa si gradina de la globall.ro

Pavaje si pavele pentru casa si gradina de la globall.ro

N-am scris de mult un articol despre construcții, sau mai bine spus, nu prea am scris nimic de ceva vreme. Iar asta nu din lipsa de idei sau subiecte, ca din astea avem in exces, ci din lipsa de timp pentru a scrie in general.

Totusi, din cand in cand ne mai facem timp sa verificam adresa redactiei, mesajele de pe facebook si bineinteles, site-ul propriu zis. Prin urmare, am primit un email in care am fost invitati sa publicam un material despre pavaje sau pavele si despre rolul acestora.

Ei bine, am vrut sa ne conformam, asa ca am cerut ceva mai multe informatii de la globall.ro, un magazin online ce dispune de peste 1300 de pavaje si pavele si care, dupa cum e logic, se ocupa de comercializarea lor.

Pe site-ul celor de la globall.ro, in categoria de pavaje regasim pana la 5 categorii diferite si o categorie cu accesorii pentru intretinerea pavajelor, pentru ca da, chiar si pavajele au nevoie ocazional de intretinere. Din cate am inteles, cele 5 categorii clasifica de fapt producatorii, la interior fiind alte subcategorii care definesc ceva mai detaliat produsele in:

  • Pavaje – asa cum este de asteptat, dupa numele pe care acestea il poarta, pavajele sunt utilizate pentru pavarea unui spatiu. Acest spatiu poate sa fie urban, spre exemplu o cale de acces pietonala, fie rurala, pentru infrumusetarea curtii, cat si pentru amenajarea gradinii intr-un mod deosebit si creativ.
  • Borduri – in general utilizarea acestora se face in mediul urban, in parcuri, la definitivarea anumitor alei, poate chiar a unor strazi, cai de acces pietonale sau chiar parcari
  • Rigole – acestea se monteaza sub forma unui sistem la marginile trotuarelor, străzilor sau ale curţilor si joaca un rol important pentru preluare apei, ajutand astfel la scurgerea si drenarea cantitatilro mari de apa catre guri de canalizare
  • Dale – ca si pavajele, dalele sunt placi patrate sau dreptunghiulare, cu design ceva mai deosebit. Acestea sunt realizate din beton cu aditivi ce ii ofera anumite cu proprietati tehnice mai bune, ca de exemplu o rezistenta mecanica mai ridicata.
  • Trepte – ca si in cazul dalelor, treptele sunt special concepute pentru a fi mai rezistente traficului intens, acestea fiind utilizatea in constructia cailor de acces, a scarilor si diferitelor elemente de trecere unde sunt necesare trepte de acces
  • Blocheti – sunt elemente modulare foarte importante in amenajarea curtilor interior sau consolidarii anumitor constructii, deoarece structura acestora este armata si este capabila sa preia sarcini destul de mari

Desigur, in afara de cele mentionate mai sus exista si alte produse, ca de exemplu accesoriile pentru decor care cuprind diferite jardiniere si alte elemente utilizate pentru amenajarea decorativa a unei curti interioare.

Personal, daca as alege sa-mi decorez curtea si  gradina, as alege pavajele Elis, deoarece sunt lideri de piata in acest domeniu si au o vechime de 26 ani, compania fiind infiintata in 1991.

Modelul pe care l-as utiliza pentru pavarea drumului de access de la poarta si pana la intrarea in casa este Rustic clasic alb-crem deoarece este un model simplu, pare realizat din roca alba si se asorteaza foarte bine in orice peisaj. Cred ca ornamentat bine pe laterale ofera un aspect superb, ambientat as zice cu florile si pomii.

Drumul de acces rezervat masinilor, sau, cum ii zicem la tara, portile mari, merge pavat la randul sau cu alt model, de preferat unul care sa asigure o scurgere buna a apei atunci cand ploua. In felul asta se evita baltire apei dar si o topire mai rapida a zapezilor in sezonul rece. Modelul pe care l-as alege este Grila 1 ciment, utilizat in general in realizarea parcarilor.

Pentru amenajarea unui spatiu de relaxare de circa 16 – 20 de metri patrati, undeva in gradina, in spatele casei, as prefera un pavaj care sa fie ceva mai prietenos cu natura, in special cu iarna. Am rasfoit bine siteul si am gasit un model care se numeste Rustic P4 antracit.

Mi se pare o solutie ideala pentru astfel de aplicatii, are o forma simpla, patrata, iar lasarea de spatii destul de generoase intre bucati permite ca iarna sa creasca foarte frumos printre acestea. Eventual, pentru uniformizare, se poate tunde la nivelul pavajului cu o coasa electrica.

Daca doriti sa luati legatura cu cei de la Globall.ro puteti intra pe site-ul acestora sau ii puteti vizita la sediul din Str. Privighetorilor Nr. 10, Otopeni, Jud. Ilfov

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.