Prajitură cu ciocolată și ness

Prajitura cu ciocolata si nessCând am primit propunerea de a colabora cu acest site, m-am tot gândit care să fie prima rețetă pe care să o împărtășesc cititorilor, nu vreau să mă adresez doar pentru partea feminina, deoarece sunt convinsă că nu vor fi doar femei la aceasta categorie, ci și multi reprezentanți ai sexului masculin.

Am ales ca prima rețetă să fie una dulce, cu o complexitate medie și un gust aparte. Este una dintre preferatele mele, îmi amintește foarte mult de diminețile în care simțeam parfumul cafelei amestecat cu mireasma fină a ciocolatei calde.

Am încercat să prezint rețeta în pași cât se poate de „vizibili” – am pozat etapele în care se realizează și am povestit cum trebuie să decurgă munca în bucătărie. Sper ca am fost cât se poate de explicită și nu am omis nici o treaptă pentru a ajunge cu bine la rezultatul final.

O prăjitură cu ciocolată și ness are nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru blat:

  • 10 ouă
  • 10 linguri zahar
  • Un plic zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri faină
  • O lingură cacao
  • Un plic praf de copt

Pentru crema de ciocolată:

  • 250g margarină
  • 150g ciocolată
  • O ceașcă frișcă bătută
  • 2 linguri stafide
  • ½ ceașcă lapte

Pentru crema de ness:

  • 250g margarină
  • 5 linguri zahar
  • O ceașcă de frișcă bătută
  • 2 plicuri cafea solubilă

Sirop:

  • 250g zahar
  • 500 ml apa
  • 5 linguri whisky sau rom

Glazură:

  • 50g margarină
  • 200g ciocolată
  • Jumătate de ceașcă de lapte

Cum se prepară?

  • Blatul:

Se fac trei foi astfel: Se bat cele 10 albușuri spumă, după care se adaugă 10 linguri de zahar, un pliculeț de zahar vanilat, după care se incorporează gălbenușurile pe rând, apoi se adaugă 5 linguri de ulei, iar la final faină amestecată cu praful de copt și o lingură de cacao; Se introduce la cuptor , într-o tava cu hârtie de copt și tapetată cu făină. Blatul se taie fie în trei pe orizontala, fie se fac de la început trei blaturi individuale din compoziția împărțita cât de cât in mod egal.

  • Crema de ciocolată:

2- crema ciocolata

Topiți o ciocolată și jumătate la bain-marie împreună cu 50g margarină și cu ½ ceașcă de lapte.
Mixați spumă 200g margarină la temperatura camerei, apoi amestecați treptat o ceașcă de frișcă bătută și ciocolată topită.
Rezulta o compoziție cremoasă la care se adaugă stafidele.

  • Crema de ness:

3- crema nessMixati un pachet de margarină la temperatura camerei cu 2-3 linguri de zahar până când se face spumă, apoi se incorporează in compoziție o ceașcă de frișcă bătută.
Cafeaua solubilă se dizolvă în putina apa calda împreună cu 2 linguri de zahar, apoi se încorporează ușor ni cremă.

Fiecare blat se însiropează cu siropul făcut din 250g zahăr, 500ml apă pus pe foc și adăugându-se “tăria” la sfârșit când se răcește. Se pune apoi crema de ciocolata între blaturile 1 și 2, iar cea de ness între blatul 2 și 3. Deasupra ultimului blat se toarnă o glazură de ciocolată făcută din două ciocolate topite la bain-marie cu 50g margarină și cu ½ ceașcă de lapte.

Se ornează după preferință.

3 răspunsuri la „Prajitură cu ciocolată și ness”

  1. MITRAN MARIO

    pai noi man-ii putem sa postam si noi adresele unde pot trimite fetele prajiturile pe care e experimenteaza acasa.
    eu ce putin va astetp cu usa deschisa.

Lasa un comentariu