Proteste majore in toata România

Un protest la care au participat nu mai putin de 25 000 de oameni a avut loc marti seara, 3 noiembrie 2015, in Bucuresti. Au exista marsuri de protest si in alte orase importante ale tarii: Ploieşti, Alba Iulia, Miercurea Ciuc, Timişoara.

Protestatarii au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor incidentului din clubul Colectiv, insa protestul a continuat pana la ore tarzii. Printre scandarile manifestantilor se numara „Coruptia ucide”, „Asasinii”, „Jos Guvernul” si „România, trezeşte-te”.

Spre deosebire de alte proteste, acest mars a fost unul pasnic. Oamenii au mers la Guvern, la sediul Ministerului de Afaceri Interne, la Parlament dar si la Primaria Sectorului 4, cerand demisia lui Piedone, Oprea si Ponta.

In urma protestului, numitii de mai sus si-au depus demisiile a doua zi. Aceste fapte nu i-au multumit insa pe oameni, afirmand ca nu se lasa cumparati cu 2 – 3 demisii, asa cum nu s-au lasat cumparati nici cu galetile electorale din trecut. Astfel, protestele au continuat si in urmatoarea zi, iar din estimarile presei aflam ca aproximativ 65 000 de oameni au invadat strazile Capitalei, sustinuti de aproximativ 30 000 in restul tarii.

Cat de departe sunt dispusi sa mearga oamenii pentru schimbarea Guvernului? Ramane de vazut.

2 1

Mai mute fotografii gasiti aici: link

Credit foto: Diana Oros – Jurnalul National

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.