Reduce factura la curent folosind proiectoare led

In general, consumul mediu de curent electric este de circa 300 – 400 kw pe luna. Iar ciferele astea se aplica strict pentru o familie cu 2 – 4 persoane ce locuieste in mediul rural, intr-o casa obisnuita, fara incalzire electrica si cu electrocasnice comune.

Mai exact, lista consumatorilor de curent este formata din: un frigider, o masina de spalat, un hidrofor, becuri cu incandescenta, doua televizoare, un computer, un laptop si cateva telefoane.

Cat inseamna 300 – 400 kw in lei? In jur de 260 – 300 lei, in functie de ce taxe si alte chestii de plata sunt incluse in factura, dar si de intervalul de facturare. In cazul in care nu stiati, pretul energiei electrice variaza in functie de cerere/oferta, ceea ce inseamna ca in orele varf platim mai mult.

Proiectoare LED: solutii economice prin care reducem factura la curent

In urma cu circa 4 ani, Uniunea Europeana a pus interdictii comercializarii becurilor cu incandescenta. Initial interdictia prevedea doar becurile de 100 watti, insa aceasta a fost extinsa in mod explicit si asupra modelelor de 40w, 60w si 80w deoarece producatorii si comerciantii incercau sa evite legea cu modele ce „echivalau” lumina unui bec de 100.

Conform agentiilor pentru protectia mediului, inlocuirea becurilor cu solutii alternative mai bune va duce la o economie anuala intre 3.7 euro si pana la ~70 euro, in functie de numarul de becuri inlocuite si alternativa aleasa.

Astfel, prin inlocuirea becurilor incandescente cu becuri economice, spre exemplu proiectoare LED, tuburi sau orice alta solutie, vom consuma cu pana la 70% mai putina energie electrica, contribuind in mod direct la protectia mediului.

Prin urmare, cu 100 watti, consumul unui bec obisnuit, putem alimenta 3 – 4 sau chiar mai multe becuri economice. Iar daca apelam la iluminare cu LED, cu 100 watti chiar poti ilumina toata casa fara probleme.

Ce ai zice daca ti-as spune ca poti ilumina o terasa sau chiar curtea interioara aproape gratis?

Ei bine, exista astfel de solutii. Un exemplu concret il reprezinta Proiector LED Solar Senzor 54 LED, care dispune de acumulatori interni, senzor de miscare ce activeaza iluminarea si desigur, panouri fotovoltaice ce incarca acumulatorii in timpul zilei.

Acesta dispune de 54 de LED-uri SMD Super Bright si este capabil sa ofere un flux luminos de circa 1188lm, adica putin peste un bec de 100 watti, iar toate astea fara sa fie alimentat de la reteaua electrica.

Am mentionat aproape gratis? Ei bine, pretul produsului este de 200 lei, insa investitia este una justificata, fiind extrem de rezistent la conditiile atmosferice si foarte versatil in utilizare. Acesta se poate monta cu usurinta intr-o gradina, pe un perete din curtea interioara, chiar si pe un suport din lemn sau metal, singura conditie este ca panourile solare sa fie in lumina directa a soarelui.

Nu ai suficienti bani pentru un un asemenea produs, nu-i nimic, oferta de becuri din categoria proiectoarelor cu led este foarte variata.

De exemplu un PROIECTOR 10W SMD VEGA, ce asigura un flux luminos de 800 lumeni si are o durata de viata mare, de 50 000 ore (5 – 6 ani) si care nu emite radiatii luminoase in specrul UV.

Prin urmare, nu atrage insecte, fiind o alegere excelenta pentru iluminarea gradinilor sau iluminare arhitecturala.

Pentru moment am sa ma opresc aici cu recomandarile de proiectoare, va invit in schimb sa aruncati o privire pe pagina de Facebook a celor de la LEDBOX.ro cat si pe site-ul acestora. Au foarte multe produse bazate pe tehnologie LED.

Daca aveti intrebari despre iluminarea cu LED-uri nu ezitati sa lasati un comentariu.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.