Regia Națională a Pădurilor (RNP) Romsilva achizitioneaza terenuri pentru impadurire

Retrocedările de păduri din ultimii 20 de ani creează in continuare foarte multe probleme pentru Regia Națională a Pădurilor (RNP) Romsilva, care la data de 30 iunie 2016, are pe rol peste 2800 de dosare, din care 866 au ca obiect fond funciar. Suprafata de padure cu care sunt in litigiu este de peste 533 mii de hectare.

Prin urmare, s-a ajuns la situatia in care Romsilva achizitioneaza terenuri pentru impadurire. Ciprian Pahonţu, noul directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, a declarat intr-o conferinta de presa, ce a avut loc miercuri, ca s-au alocat 25 milioane de lei din fondul de conservare si regenerare, fond constituit la nivelul institutiei in baza legii cu nr. 46/2008 privind Codul silvic.

Ciprian Pahonţu a mai discutat si despre o serie de probleme grabe in ceea ce priveste taierile ilegale de padure cat si de lipsa unui cadrastru forestier. De asemeana s-a discutat despre lipsa unor politici de modernizare si despre faptul ca Romsilva trece printr-un proces de transparentizare, incercand in acelasi timp sa imbunatateasca eficacitatea si calitatile profesionale ale angajatilor.

„La preluarea acestui mandat am găsit o Regie cu o structură funcţională, chiar dacă, din punctul meu de vedere, are nevoie de aplicarea unor politici de modernizare. Şi pentru că dispunem de o bază solidă, avem în vedere creşterea competitivităţii, competenţei personalului Regiei, astfel încât să-i asigurăm o dezvoltare sustenabilă. Misiunea noastră principală se axează pe gestionarea durabilă a pădurilor, dar şi pe asigurarea stabilităţii economico-financiare a Regiei Naţionale a Pădurilor, iar pentru atingerea acestor ţinte este nevoie de îmbunătăţirea calităţii profesionale a angajaţilor. Activitatea Romsilva trece printr-un proces de transparentizare şi deja am luat nişte măsuri în acest sens. Pe site-ul Regiei am postat documentul privind indicatorii de performanţă pe care trebuie să-i atingă directorul general. Este o premieră, nu cred că aţi mai văzut până acum asemenea documente. Vrem ca Romsilva să beneficieze de o imagine corectă, prin măsurile pe care le vom lua

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.