Rețelele de supermarket-uri acuzate de practici neloiale si anti-concurențiale

Rețelele de supermarket-uri acuzate de practici neloiale si anti-concurențiale

Conform Federației Naționale PRO AGRO, marile lanțuri de supermarket-uri din Romania din sunt acuzate de practici neloiale si anti-concurențiale. In lumina acestor acuzatii, PRO AGRO a facut dezvaluiri in ceea ce priveste taxele prevazute in contractele comerciale incheiate in baza Legii nr. 321/2009.

Mai exact, lanțurile de supermarket-uri doresc facturarea in mod abuziv a taxelor comerciale prevazute de Legii nr. 321/2009, amenintand producatorii ca daca nu vor accepta acest lucru contractele de furnizare vor fi reziliate.

Aceasta acțiune concentrata practicata de lanturile de magazine pare sa fie un „o pedeapsa” vizavi de legea nr. 150/2016 ce tocmai a intrat in vigoare la 19.07.2016.

Extras dintr-un comunicat Pro Agro:

Precizăm că, aceste practici neloiale sunt anticoncurențiale și au rolul de a crea prejudicii financiare producătorilor și consumatorilor fără să existe vreun temei juridic expres în baza căruia aceste taxe să poată fi facturate. Interesul legitim al producătorilor români este grav afectat, Federația Națională PRO AGRO va sesiza autoritățile competente pentru a se declanșa o verificare a acestor practici ilegale însușite în continuare de către unii operatori economici  a căror cifră de afaceri este mai mare de 2 mil. euro

 

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.