România va exporta vaci în China la aproximativ 1.000 de euro pe bucata

Daniel Constantin, ministrul Agricuturii a declarat ca Romania va exporta vaci in China. In luna septembrie, a fost semnat un contract intre reprezentantii oficiali chinezi si Ministerul Roman de Agricultura care ofera sansa fermierilor romana sa vanda pe o perioada de 7 – 10 ani pana la 500.000 vaci.

La semnarea acestui acord au participat oficialii chinezi, Ministerul Român al Agriculturii, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară, Autoritatea Naţională de Reproducţie în Zootehnie şi Asociaţia Crescătorilor de Vaci „Bălţata Românească” din Braşov.

Zoltan Haller, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Vaci „Bălţata Românească” din Braşov a declarat pentru MediaFax urmatoarele:

„Este o şansă extraordinară pentru fermierii români. Cererea din China este foarte mare, iar în perioada de 7-10 ani pentru care este valabil protocolul, noi trebuie să exportăm peste 500.000 de vaci. Se vor trimite animale de un an, viţele în dezvoltare, al căror preţ de export este aproximativ 1.000 de euro”

Se pare ca primul lot de vaci baltate romanesti vor fi eportate in luna ianuarie a anului viitor. Tot Haller sustine ca Romania este prima tara europeana care exporta vaci in China si a patra din lume. Primele trei pozitii fiind ocupate de Australia, Uruguay si Noua Zeelanda.

Daca intreg proiectul este bine studiat de catre ministerul Agriculturii, atunci Romania are de castigat in baza acestui contract pana la jumatate de miliard de euro doar din vanzarea bovinelor. Raportat la economia actuala este putin, insa reprezinta un inceput.

Mi-ar placea sa vad cum reindustrializam Romania in urmatorii 10 ani. Chiar si cu 5% pe an din totalul industriilor pe care le aveam in perioada comunista, tot ar conta.

Sursa foto: link

2 răspunsuri la „România va exporta vaci în China la aproximativ 1.000 de euro pe bucata”

  1. adonis abraham

    Dumnezeule…Daniel Constantin este neinformatul nostru ministru care nu a stiu de problema laptelui si a provocat un scandal cu referire la folosirea produsului expirat sau ca acest scandal este bun pentru propagandarea agriculturii in media…pt ca dvs membru al partidului comun..i…s…t…pardon conservator…firati ai dracu…a plecat Base cu ai lui (Udrea…Macovei…etc) si au venit nenorocitii astia cu experimente gen Daniel Ctin…va doare-n spate…toti va vindeti pe 2 lei…o punga de faina si o sticla de ulei..aici s-a ajuns dupa 23 de ani de comunist…

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.