saltele pentru copii

Saltele pentru copii – cateva sfaturi de achizitie

Sunt absolut convins ca fiecare dintre noi se trezeste uneori mai obosit decat a adormit. Uneori ne plangem de dureri de spate, de discomfort si de diferite dureri musculare ca urmare a unui somn intr-o pozitie incomoda.

In general majoritatea problemelor se datoreaza pozitiei pe care o adoptam in pat, dar si a saltelei si pernei care pot duce la stari de discomfort destul de grave. Tocmai de aceea este indicat sa renuntam la saltelele clasice obisnuite in detrimentul unora mai moderne, realizat din diferite materiale care iau forma corpului.

Nu este necesar sa cheltuim o avere pentru confort, deoarece preturile pentru saltele sunt destul de mici, atat cand vine vorba de saltele pentru adulti cat si in cazul alegerii de saltele pentru copii. Iar daca noi, ca adulti, simtim avem nevoie de un somn odihnitor pentru a face fata cu incercarile de zi cu zi, e clar ca un copil care se afla in permanenta crestere, are nevoie, ca si noi, de odihna si de confort.

preturi saltele pentru copii
preturi saltele pentru copii

Trebuie totusi sa luam in calcul, dincolo de importanta alegerii unei saltele, faptul ca fiecare dintre noi are preferinte diferite si nevoi diferite. Spre exemplu, este posibil ca salteaua ideala pentru tine sa fie mai moale, in timp ce pentru alta persoana sa fie mai tare.

Cert este ca salteaua trebuie sa ia usor forma corpului, sa mentina pozitia in care dormim, fara a tine corpul in pozitii incomode, pastrand totusi o temperatura constanta.

Inainte de toate este bine sa verificam daca saltelele cumparate online sunt recomandate pentru copii si adolescenti. Coloana vertebrara a unui copil si a unui adolescent este mult mai fragila ca a unui adult. O saltea inadecvata poate duce la deformari de crestere sau la alte probleme de sanatate.

De asemenea trebuie sa tinem cont si de un alt aspect foarte important, acarieni si bacterii microscopice pot infesta salteaua, cauzand probleme de sanatate, in special alergii si probleme respiratorii. Tocmai de aceea este recomandat ca salteaua sa fie bine aerisita, mereu curata, tratata antistatic, antibacterian si antifungic.

In rest, ultimul lucru de catre trebuie sa tinem cont este dimensiunea. Aici nu este nimic special. Majoritatea magazinelor online dispun de filtre pentru diferite dimensiuni la saltele usurand astfel cautarea.

In functie de producator si pret, garantia unei saltele poate sa fie pana in 5 ani, in cazul celor mai ieftine, si chiar de 25 de ani in cazul unui producator mare, dar la un pret pe masura.

Daca aveti alte sfaturi despre achizitionarea unei saltele pentru copii, va rog sa ne lasati un comentariu mai jos.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.