Scaune auto copii Bekid.ro

Scaune auto pentru copii – Pune siguranta pe primul loc! (P)

Probabil ca multi dintre noi am trecut prin diferite momente mai urate in trafic. In acele momente am inceput sa ne gandim atat la siguranta noastra cat si a pasagerilor. Spre exemplu, in momentul in care esti parinte (si chiar daca nu esti) nu poti sa nu te gandesti la siguranta copilului tau. Este imposibil!

Totusi, am vazut foarte multi parinti care nu conștientizează ca nu-i bine sa isi tina copilul pe scaunul de pasager din fata, in special nesecurizat. Ca sa nu mai vorbesc de familiile care pleaca in vacanta si isi lasa pur si simplu copii sa se joace pe bancheta din spate, ca si cum ar fi in sufragerie.

Dragilor. Sunteti pe sosea! Conform reglementarilor din Codul Rutier, sunteti obligati sa utilizati scaune auto pentru copii, centura de siguranta pusa si viteza moderata. Plus ca, nu-i moft sau problema de lege, ci una de siguranță.

Sunt sigur ca doriti sa le oferiti copiilor vostri siguranta, comfort si tot ce au nevoie. Tocmai de aceea achizitia de scaune auto pentru copii nu trebuie sa iasa din discutie. Plus ca, acum sunt o multime de magazine online de la care puteti achizitiona. Eu va recomand BeKid.

Scaune auto copii Bekid.ro
Scaune auto copii Bekid.ro

Metode de alegere scaune auto copii de la BeKid

Inainte de a achizitiona un scaun trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

  • varsta (exista mai multe categorii)
  • greutate
  • inaltime
  • sistemul de prindere pe autovehicul deorece exista cu centura sau ISOFIX
  • pozitie – cu spatele la directia de mers sau cu fata

Atentie: Scaunul se monteaza DOAR pe bancheta din spate si preferabil la jumatate. De ce? Deoarece in caz de accident nu vrei ca bebelusul sa fie expus acțiuni air-bag-urilor din masina.

De asemeanea este recomandat ca scaunul sa fie montat cu spatele spre directia de mers. Acest lucru nu este obligatoriu ci este o recomandare pentru copii cu greutat de pana in 9kg. Dupa ce bebelusul creste putin si este capabil sa stea in picioare, atunci scaunul poate fi montat cu fata spre directia de mers.

Sistemul cu ISOFIX este standardizat european si reglementeaza teoretic instalarea scaunelor auto pentru copii in masina. Din cate stiu acest standard nu este obligatoriu, insa recomandat, iar masinile mai noi dispun de sistem de prindere pentru ISOFIX.

Din pacate nu stiu prea multe detalii despre scaunele auto si siguranta auto in general, insa am gasit ceteva detalii pe un blog suedez.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.