Solutii de inventariere si monitorizare in timp real a stocurilor

Stiti ce ma enerveaza foarte tare? Faptul ca in 2016, cand suntem practic inconjurati de tehnologie, nu stim sa o utilizam. Dezvoltarea IT-ului a oferit lumii posibilitatea de a munci mai putin, castigand in felul asta mai mult timp liber. Problema e ca nu prea stim sa o utilizam.

Spre exemplu sa zicem ca vrei sa iti deschizi o afacere, un magazin online de piese auto. Locuiesti deja la tara, au un garaj gol, te decizi rapid sa-l transformi in depozit pentru marfa iar dupa o vreme incepi sa pierzi sirul pieselor. Treaba asta se intampla deoarece nu ai o evidenta clara. Si nu ma refer la un pe hartie, ci la una digitala, de unde poti sa adaugi si sa scoti in timp real din stoc.

In momentul de fata este foarte usor de tinut o astfel de baza de date, chiar si de pe o simpla tableta sau un telefon. Procedura este foarte simpla. Tot ce ai nevoie este sa implementezi tehnologia codurilor de bare, existenta deja de … peste 20 de ani?!

Codurile de bare au jucat un rol major in dezvoltarea economiei de piata, permitand identificarea rapida a stocurilor, monitorizarea acestora in timp real, fara cunostinte tehnice prea extravagante, fiind necesar un simplu cititor de coduri de bare, sau mai nou, asa cum spuneam, un simplu telefon.

Imaginati-va cantitatea de marfa care intre intr-un supermarket. Angajatii stiu in permanenta cata marfa au primit, spre ce raion trebuie trimisa, cata mai exista in depozit si cata ramane dupa fiecare vanzare. Pentru ca totul este tinut intr-un sistem de evidenta virtual, care este actualizat in permanenta.

Etichetarea produselor a permis ca in anumite sectoare sa automatizam totul. De la productie, selectie si prelucrare pana la ambalare si chiar transport. Toate lucrurile astea au dus la o crestere economica rapida.

solutii de inventariere idmag.ro
solutii de inventariere idmag.ro

Poate va ganditi la costuri, totusi solutiile de inventariere nu sunt atat de scumpe. Chiar am gasit un articol pe tema asta, unde se vorbeste despre IDmag.ro, o companie ce ofera servicii foarte complexe de inventariere.

Spre exemplu SmartID.Inventory STARTER, o solutie software care face inventarul stocurilor pentru magazine. Aceasta aplicatia automatizeaza procesul de inventariere a produselor, atat a stocurilor aflate la raft cat si a celor din depozit, prin simpla scanare a codurilor de bare.

smartid

Incarcarea datelor este rapida, direct de pe un terminal mobil, software-ul este usor de utilizat si permite cautarea unui articol specific dupa nume sau chiar dupa descriere, direct in baza de date. In felul asta stiti daca produsul se afla pe stoc si chiar pozitia lui exacta.

2 răspunsuri la „Solutii de inventariere si monitorizare in timp real a stocurilor”

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.