SpaceX lansează BulgariaSat-1, primul satelit de DTH al Bulgariei

BulgariaSat-1 este un satelit geostaționar destinat serviciilor de înaltă definiție pentru canale de televiziune. Este primul din istoria Bulgariei si a fost programat sa fie lansat de catre SpaceX pe 17 iunie 2017.

Lansarea acestuia a fost reprogramata astazi, 23 iunie 2013, momentul oportun fiind in urmatoarel 2 ore. Chiar in momentul de fata se executa procedurile de prelansare, proceduri ce asigura siguranta in timpul lansarii dar si in timpul zborului si aterizarii noilor rachete SpaceX.

Lansarea are loc din complexul 39A din Kennedy Space Center iar intreg evenimentul o sa fie transmis live, pe internet, direct pe contul de youtube SpaceX.

Satelitul este fabricat de catre compania SSL si este alimentat de 6 panouri solare ultra eficiente, capabile sa genereze circa 10kW. Durata de functionare a satelitului este de 15 ani insa acesta a fost conceput sa aiba o durata de viata de cel putin 20.

Maxim Zayakov, directorul executiv al BulgariaSat, a mentionat faptul ca tarile mai mici isi permit acum sa lanseze proprii sateliți de comunicații gratie tehnologiei SpaceX ce permite reutilizarea rachetelor.

Acesta nu a dezvaluit cat ii costa sa lanseze acest satelit, insa pretul de lista cunoscut pentru lansarea unei rachete SpaceX Falcon-9 este de circa 62 million de dolari, prin urmare, cam pe acolo se estimează si aceasta lansare.

Mai jos regăsiți patch-ul reprezentativ folosit in aceasta misiune.

 

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.