ENEL – PROFIT SI INVESTITII IN 2016

Statul roman a pierdut procesul cu Enel – 1,5 milioane de euro cheltuiala de judecata

Desi pare de neconceput, statul roman tocmai a pierdut un proces impotriva companiei Enel pentru nerespectarea contractului de privatizare al Electrica Muntenia Sud. In urma acestui proces, statul roman trebuie sa achite cheltuieli de judecata in valoare totala de 1.5 milioane de euro.

Trist nu este doar faptul ca s-a pierdut acest proces si ca trebuiesc achitate cheltuielile imense de judecata, ci faptul ca acesta este cel de al treilea proces pe care statul roman il pierde. Pana acum au mai fost doua procese impotriva investitorilor CEZ și E.ON.

In cazul procesului intentat impotriva companiei italieneasca Enel, Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) a solicitat despagubiri in valoare de 834.2 milioane de euro si de 378.6 milioane de lei pentru nerespectarea contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud. Din pacate Curtea de Conturi, cea care a sesizat nerespectarea contractului in perioada 2012 – 2013, nu a putut aduce dovezi concrete prin care sa sustina temeiul procesului.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.