Cum arata Strategia Națională privind Agenda Digitală pentru România 2020

Pe site-ul Ministerului Comunicațiilor au fost publicate mai multe informații alături de actele normative în ceea ce privește Strategia Națională privind Agenda Digitală pentru România 2020.

Guvernul României a aprobat in urma cu un an, prin Hotărârea de Guvern nr. 245/7 din aprilie 2015, Strategia Națională privind Agenda Digitală pentru România 2020, iar documentele publicate prezintă o adaptare a strategiei Europene pentru situația din Romania.

In puncte mari, aceasta strategie se împarte în următoarele domenii de acțiune:

  • e-Guvernare, Interoperabilitate, Securitate Cibernetică, Cloud Computing și Social Media – se urmărește reducerea costurilor din sectorul public prin modernizarea tehnologica a administrației dar si o creștere a eficientei
  • TIC în educație, sănătate, cultură și eInclusion – se urmărește sprijin in privința accesului la tehnologiile menționate la nivel sectorial (destul de ambiguu zic eu)
  • eCommerce, cercetare-dezvoltare și inovare în TIC – aici domeniul vizat este destul de clar. Sprijin in eCommerce, cercetare, dezvoltare si inovare in „TIC”, atat in domeniul privat cat si public.
  • Broadband și servicii de infrastructură digitală – facilitarea accesului la internet si comunicatii la nivel national si stimularea gradului de alfabetizare digitala.

Documentul cu Strategia Națională privind Agenda Digitală pentru România 2020 aprobata de Guvern in februarie 2015 poate fi descarcat aici (.doc).

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.