Tu ai navigatie gps in masina? (P)

Personal consider ca toate masinile trebuie sa dispuna de sisteme de navigatie gps. Pe bune! Ar trebui sa fie incluse obligatoriu din fabrica, nu ca ceva optional pentru care trebuie sa platesti bani in plus. Suntem in 2016, avem senzori si sisteme de navigatie gps atat pe telefoanele mobile cat si pe tablete, ba chiar si pe diferite gadget-uri mici, folosite in special pentru monitorizare.

Treaba asta mi se pare cu atat mai trista cand te gândești ca principiile GPS-ului datează inca din anul 1956. Ati citit bine, am scris 1956. Adica de 60 de ani! Cum vine asta?

Scurt istoric:

 In anul 1956, fizicianul germano-american Friedwardt Winterberg a propus un test al relativitatii generale (pentru incetinirea timpului intr-un camp gravitational puternic) folosind ceasuri atomice exacte amplasate pe orbita in interiorul satelitilor artificiali. Ulterior, calculele folosind relativitatea generala a determinat faptul ca ceasurile de pe satelitii GPS puteau fi vazute de observatoarele de pe Pamant operand cu 38 de microsecunde mai repede zilnic, astfel a fost corectate pentru design-ul GPS-ului.

Mai multe informatii gasiti aici.

In prezent, mai toti tinerii care se afla la prima masina, vor sa fie cat mai puternica. Nu prea ii intereseaza pe ei termeni precum confortul, siguranta sau dotari cu adevarat esentiale, ca de altfel prezenta unui kit de nagivatie gps.

Sunt preocupati in schimb ca masina sa fie interesanta, sa arate bine, sa aiba nu stiu ce culoare, sa aiba motor puternic si sa prinda viteza. Desigur, acum gasim o multime de masini destul de ieftine, care indeplinesc in general cam toate conditiile. Insa cand se pune problema de economie si de accesorii cu adevarat utile, cam toate incep sa scartaie, iar atunci intervin achizitiile secundare.

navigatie gps categorii

Tocmai de aceea, cand vine vorba de achizitii auto, in general persoanele mai in varsta, sau mai bine spus, ceva mai mature, incep sa pune accent pe functionalitate si utilitatea masinii, nu pe aspectele fizice ale acesteia.

In cazul in care ai o masina care nu dispune de un sistem de navigatie gps din fabrica, iti recomand sa arunci o privire pe autolux.ro, au o categorie dedicata pentru kit-uri de navigatie gps, plus ca preturile sunt mici, incep de la 229 lei.

navigatie gps

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.