Cum afecteaza industria de videochat economia Romaniei?

Cum afecteaza industria de videochat economia Romaniei?

Sunt sigur ca nu foarte multi dintre voi stiu treaba asta, insa Romania se afla de foarte multi ani in topul tarilor care au o implicare majora in industria de videochat pentru adulti.

De fapt, in ultimii 5 ani, Romania si-a consolidat cu siguranta pozitia de lider in aceasta industrie.

E de bine sau e de rau? Ce inseamna treaba asta pentru Romania?

Chiar daca in momentul de fata Romania se claseaza in topul industriei de videochat, trebuie sa intelegem ca nu suntem motorul intregii activitati si ca treaba asta e pur circumstantiala. Situatia este absolut valabila si pentru restul tarilor din Europa de est, unde videochatul este la fel de popular.

Inainte de a ne grabi cu judecata trebuie sa vedem imaginea dintr-o perspectiva mai larga.

Cei care fac videochat, atat femei cat si barbati, ajung sa faca asta din necesitate. Spre exemplu sunt foarte multe persoane, in special fete, care au intrat la facultate si au fost fortate sa-si caute de munca deoarece parintii nu puteau suporta costurile.

Din pacate, stim bine cum este piata muncii si ca de cele mai multe ori nu lucam in domeniul in care ne-am pregatit. Asa ca videochatul a fost pentru multi singura singura alternativa pe care au avut-o in momentul respectiv.

Deci sa nu ii judecem, tinand cont (asa cum suneam) de situatia economica prin care Romania a trecut in ultimii 27 de ani, cat si de faptul ca locurile de munca sunt pur si simplu insuficiente pentru a sustine numarul mare de someri.

Este legal sau nu sa faci videochat?

Nu stiu exact de ce, insa foarte multe persoane au o preconceptie gresita cum ca videochatul este ilegal. Nu este nimic ilegal in aceasta activitate si nici nu presupune activitati ilegale. Videochatul adult presupune o discutie, care poate sa fie sau nu erotica, intre doua sau mai multe persoane adulte.

O persoana care lucreaza intr-un studio de videochat trebuie sa aiba minim 18 ani, iar pentru realizarea unui contract trebuie sa faca dovada cu un card de identitate. Validarea se face manual de catre administratorii site-urilor pe care se lucreaza, nu catre studiourile din Romania, fapt ce garanteaza din start ca nu se poate lucra ilegal.

Tinand cont ca discutia are loc pe internet, este pur virtuala si consensuala. Prin urmare, nimeni nu te poate obliga la nimic si nu poate exista conceptul de viol din moment ce totul este consensual si nu exista o legatura fizica.

Un astfel de studio este NightProwl Videochat Galati, o companie care activeaza in acesta sfera si care ofera angajatilor nu doar conditii bune de lucru dar si cursuri de limba engleza, cursuri de body language care tin de psihologie, cursuri de socializare dar si time management.

E de bine sau e de rau? Tinand cont ca o persoana care nu si-a gasit initial de lucru, lucreza cateva luni intr-un studio, unde pe langa faptul ca face bani, mai face si cateva cursuri, eu zic ca nu e de rau.

Desigur, pot interveni cate principii legate de moralitate si imaginea de sine. Insa cat timp persoana respectiva nu este ingrijorata prea mult de parerea altora, nu mai conteaza.

Cum afecteaza videochatul Romania?

O sa radeti! Videochatul afecteaza Romania intr-un mod pozitiv. De ce? Este cat se poate de simplu. Daca privim din punct de vedere economic si facem cateva calcule simple, o sa observam ca milioane de euro intra anul in economia Romaniei.

Modelul de calcul este simplu: sa zicem ca un model face (minim) 1000 euro / luna (sunt modele care fac chiar si cate 3000 – 4000 euro, poate chiar mai mult, dar si modele care fac mai putin) x 12 luni = 12000 euro pe an. Suma asta o înmulțim cu 1000 de modele (sunt mai mult de atat) si avem un buget de 1 200 000 euro care vine din afara in Romania.

Fiecare studio de videochat plateste atat contributii sociale pentru angajati cat si impozite pe profit, dividente, investitii si asa mai departe. Prin urmare, Romania este afectata in mod pozitiv, nu negativ.

Si mai sunt extrem de multe de spus, atat despre activitate cat si despre implicarile economice. Din pacate, pentru multi videochatul este singura alternativa pe care au avut-o la dispozitia in anumite momente.

Un răspuns la „Cum afecteaza industria de videochat economia Romaniei?”

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.